İki Avuç Dua



İki Avuç Dua


İçim içime sığmıyor. Kalbim yerinde durmuyor. Gözlerim dolu dolu olmuş. Patlayacağım diyor, irademdeki volkan. Benliğimi sarmış alevler, yanıyorum kor gibi. Yusuf misali bir kuyudayım. Çıkmak zor ama çok zor gibi.
Karartmış günahlar kalbimi, içim kuyu gibi sanki. Havasız kalıyor, bir bir  sönüyor yanan tüm kandiller. Bu ne ağır bir musibet, bu ne zor bir çile, bu ne eşşiz bir azap. Hicranla doldu gönlüm, yine de dinmedi ıstırap. 
Naçar kaldım Allah’ım! Rahmetine, şefkatine ve merhametine muhtacım. Acizim, fakirim, yalnızım ve çok çaresizim Sultan’ım.  Yardım et Rabb’im! Rahmetin her şeyi kuşatmıştır senin. Rahmetinden bir zerre lütfet kalbime, merhametinden bir ümit, şefkatinden azıcık bir ferahlık ver yüreğime!  Senin yardımın olmadan düştüğüm yerden nasıl kalkarım! Nasıl çıkarım bu kör kuyudan!
Dertlilerin dermanı yalnız sensin Allah’ım.
Senden başka İlah yoktur. Her türlü noksanlıklardan berisin. Doğrusu ben kendine zulmedenlerden oldum.
Ağlıyorum şimdi hata ve kusurlarıma. Tevbe ediyorum bütün günahlarıma. Gözyaşlarımı duayla siliyorum. Bazen “olmadı” diye sızlandığım duaya, bazen “olmadı” diye şükrediyorum.
Ey en güzel isim ve sıfatların sahibi!
Ey çirkinlikleri örten Güzeller Güzeli!
Dert deryasına gark olmuş bir gönül ve iki avuç duadan başka neyim var!
Perişan halim Sana ayan. Her günümde ayrı bir dert, her halimde farklı bir şikayet, her anımda farklı bir isyan! İradem zayıf, korkularım kavi, kalmadı dizlerimde derman. Hayır da Sen’den, şer de Sen’den. Sen’in elinde kaderim. Halime göre değil, ilahi rahmetin ve sonsuz merhametin ölçüsünde ne olur; sun ihsan üstüne ihsan, ey dertlerime derman!

Yusuf Avcu, Dertlere Derman

Yorumlar